Grill’in Genk

Grill’in Genk

De Zondagsmarkt, The Battle of Thor, Swing in Genk (nu het stadsfestival Genk on Stage) en The Jobdate op de vroegere Fordsite. Het zijn maar enkele evenementen die op het conto van JCI Genk – een club van jonge en creatieve ondernemers met een sterke verankering in de stad – mogen geschreven worden. In 2019 pakte de Jonge Kamer (of JCI) uit met een nieuw evenement: Gril’in Genk! De jonge ondernemers lieten het initiatief doorgaan op vrijdag 7 juni 2019, en the place to be die dag was het evenementenplein dichtbij het stadhuis van Genk.  “Het was de bedoeling om het grootste Barbecue- event van Limburg te houden, en het is toegankelijk voor bedrijven en particulieren”, stelde Niels Hoebers, toenmalig voorzitter van JCI Genk.

Verbinden
Making Grilling Thrilling! Onder dit motto vond Grill’in Genk plaats. De rode draad in het verhaal was verbinden. “We wilden niet enkel bedrijven bij elkaar brengen maar ook de Genkenaren. Hoe  verbinden? Met vuur aan de barbecue. We verbinden mensen met een culinaire wedstrijd, met muziek en door een teambuilding brengen we mensen samen.”

Workshops
Grill’in Genk bestond uit een tweeluik. Eerst stond B2B op het programma. “30 bedrijven vaardigden teams van zes personen af naar ons event”, legt Kristof de Werdt, programma-directeur bij JCI Genk, uit. “Eerst volgden de teams enkele workshops waar ze lekkere hapjes op de grill leren bereiden. Vervolgens ontmoetten de teams elkaar in een wedstrijd om het lekkerste gerecht samen te stellen. We boden zes verschillende kookworkshops aan.” Dat gebeurde in de namiddag. Maar vanaf de vooravond omstreeks 17 uur ging het tweede luik door: B2C! “Hier richtten we ons tot het grote publiek”, aldus Kristof de Werdt. “De bezoekers volgden showcookings, proefden van een natje en een droogje en genoten van muziek. Zowel voor de medewerkers van bedrijven als voor individuele Genkenaren stond niet enkel verbinden centraal. We wilden de mensen een aangename dag met véél fun en culinair genot aanbieden”, aldus nog Kristof de Werdt.

  • Datum 7 juni 2019
  • Tags JCI Genk

Andere projecten